90 (212) 210 10 10

HABERLER

2. Sürdürülebilir Tesis Yönetimi Zirvesi İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nde Gerçekleşti

2. Sürdürülebilir Tesis Yönetimi Zirvesi İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nde Gerçekleşti

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Sürdürülebilir Tesis Yönetimi Zirvesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe'nin açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Karatepe, iklim değişikliği ve doğal kaynakların tükenmesi karşısında sürdürülebilirliğin bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Zirve, TESYÖN Başkanı Dr. Aylin İlgen’in konuşmasıyla devam etti. İlgen, sürdürülebilirliğin doğru üretim ve bütüncül yaklaşımlarla sağlanabileceğini belirtti ve tesis üretimi alanında yüksek lisans programı açılacağını duyurdu. UTTMD Başkanı Kemal Evcioğlu ise küresel değişimlerin sektöre etkilerini aktararak iş birliğinin ve teknolojinin önemine dikkat çekti.

Protokol konuşmalarında TYTFED Başkanı Süleyman Görenekli sürdürülebilir konfor alanlarının planlama ile sağlanabileceğini vurgularken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Yozgat çevre dostu yaklaşımların önemine ve teknolojinin insan düşüncesi üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
PEMS Kurucu Genel Müdürü İsmail Taşkıran ise enerji tüketimini azaltmaya yönelik çözümleri paylaştı.

İlk oturumda TRKTYD Başkanı Suat Sandalcı, Kat Mülkiyeti Kanunu'na yönelik lisanslama çalışmalarını; TRFMA Başkanı Nazlı Uzunlar doğal kaynakların korunmasının önemini; Emlak Konut’tan Kenan Apaydın ve Metin Tekin ise binaların çevresel etkileri ve enerji yönetimi konularını ele aldılar.

WISERA Teknoloji Kurucusu Berfin Çeçen Şenol, tesis yönetiminde dijitaleşmenin verimlilik artışına sağladığı katkıyı aktararak, yapay zekâ destekli sistemlerinin başarılarından söz etti.

İkinci oturumda, ÇBS’den Hülya Çakır sıfır atık uygulamalarını, TAV İnşaat’tan Dr. Ahmet Çıtıpıtıoğlu dijital proje yönetimi süreçlerini paylaştı.
Easy Point Yönetici Ortağı Emre Cevdet Çizmecioğlu ise enerji sektörünün çevresel sürdürülebilirlikteki rolünü vurguladı.

Üçüncü oturumda, Gürkan Kalafat moderatörlüğünde, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Levent Çelik operasyonel verimliliğin öneminden, Durmazlar Holding’den Ferdun Dönmez ise esnek ve akıllı altyapıların gelecekteki enerji yönetimi açısından değerinden bahsetti.

Smart Home Türkiye Satış Direktörü Cem Genç, otomasyon sistemlerinin artık enerji verimliliği ve operasyonel kolaylık için bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

Son oturumda, Koç Üniversitesi Hastanesi'nden Fatih Şalkam otomasyon sistemleriyle sağlanan enerji tasarrufu projelerini aktardı. UTTMD Başkanı Kemal Evcioğlu sürdürülebilir yönetim anlayışının önemini, TEB'den Nurcan Yemelek Ataş ise bankalarının enerji yönetimi uygulamalarıyla elde ettiği başarıları paylaştı.

2. Sürdürülebilir Tesis Yönetimi Zirvesi, sektörde bilgi paylaşımını güçlendirerek sürdürülebilir yönetim vizyonuna önemli katkılar sunarak başarıyla tamamlandı.

Apply Nişantaşı